П`ять місяців тому в центрі Салонік поруч з вулицею Св. Димитрія (між вулицями Стратиг Думбіоту і Філота) була виявлена будівля VI ст., що використовувалась в релігійних цілях, про що свідчить християнська символіка на стінах поруди. Раніше неподалік також були виявлені статуї римського періоду, що знаходяться тепер в Археологічному музеї.
Споруда мала бічні портики, мармурові сходи, фонтан і викладений плитами двір. Вбудовані в будівлю капітелі, вочевидь, належать більш давній споруді. Археологи висловили припущення, що при будівництві могли використовуватися фрагменти античних будівель, наприклад, круглого приміщення римського періоду на прилеглій ділянці.
При розкопках були знайдені фрагменти підлоги візантійської мозаїки і монета епохи імператора Аркадія (395-408), поруч виявлені поховання середньо-візантійського періоду.
Центральна Археологічна Рада схвалила план продовження розкопок. Але через нестачу виділених державою коштів необхідне залучення спонсорів, оскільки належить виплатити компенсації 22 власникам ділянки, на якій здійснюються розкопки.
Благовіст.