Різдво в Україні відсвяткували без суттєвих порушень громадського порядку.
Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в Києві повідомив перший заступник начальника Департаменту охорони громадського порядку Сергій ПОГОТОВ.
За його словами, охорону правопорядку в Україні на Різдво та у вихідні дні після нього забезпечували 24 тис. правоохоронців.
Особлива увага приділялася запобіганню будь-яких порушень у 182-х культових спорудах і на прилеглих до них територіях, де по черзі відправляли службу для представників різних релігійних конфесій.
Крім того, як зазначив С.ПОГОТОВ, як завжди на великі свята, в державі спостерігалося зменшення на 20-30% кількості правопорушень та загальнокримінальних злочинів.
За його словами, найбільше людей взяли участь у різдвяних святкуваннях у Західній Україні, а також у Києві та Київській області.
При цьому С.ПОГОТОВ зазначив, що на свята не обійшлося без травм громадян, отриманих через необережне використання піротехніки. Зокрема, за його словами, травми різного ступеню важкості отримали 17 осіб в Одеській, Вінницькій, Чернівецькій та Запорізькій областях.
Крім того, С.ПОГОТОВ повідомив, що за період свят працівниками правоохоронних органів з незаконного обігу вилучено понад 30 тис. хвойних дерев на загальну суму близько 2 млн. грн.
З нелегального обігу вилучено близько 89 тонн піротехнічних виробів вартістю понад 2,5 млн. грн.