У Софіїних палатах Новодівичого монастиря 8 січня відбулося відкриття нової експозиції «Величай, душе моя, Пречисту Діву!», на якій представлені ікони Богородиці XIX - початку XX ст. із зібрання обителі.
Перед відкриттям виставки до гостей і присутніх із вітальним словом звернувся митрополит Ювеналій, який, зокрема, сказав:
«Сьогодні свято Собору Пресвятої Богородиці. І якщо ми на ялинці даруємо дітям подарунки, то сьогодні в нашому монастирі ченці і трудівники приносять в дар Богородиці чергову виставку ікон, пов`язаних з шануванням Пресвятої Владичиці нашої. Тут і ікони, які ми врятували від руйнування і відреставрували їх, а також ікони, які у свята Богоматері виносяться для вшанування. Я вважав для себе честю і радістю дати на цю виставку свою келійну Смоленську ікону Божої Матері».
Владика Ювеналій тепло подякував заслуженого художника Російської Федерації А.Н. Конова, працями якого вдалося організувати експозицію в гранично короткі терміни - протягом десяти днів. «Хочу засвідчити, що Церква в контакті і в співдружності з діячами культури продовжувала і продовжуватиме робити те, що було завжди в історії нашої Церкви, це добре творче співробітництво», - сказав Патріарший намісник Московської єпархії.
«Це наш другий проект - перший, який ми робили до Великодня, був у Ірининських палатах, - зазначив у свою чергу А.Н. Конов. - Ми змогли внести посильну лепту, внесок у професійне формування музейного простору. Хочу подякувати всім учасникам цього проекту - Владику, матушку Маргариту, експозиціонерів і моїх колег і партнерів, які змогли сьогодні представити вашій увазі цю експозицію ».
Після огляду виставки в трапезних палатах Новодівичої обителі відбувся святковий прийом.
Сайт Московської єпархії