У Дрездені пройдуть святкові заходи, присвячені 500-річчю створення одного із шедеврів Ренесансу - «Сикстинської Мадонни», повідомляє KATHweb.

Одним з них стане велика виставка під назвою «Найкрасивішою жінці у світі - 500 років», яка відкриється в дрезденській галереї. Близько 140 найвідоміших картин з різних музеїв світу приїдуть до Дрездена.

Одне з найвідоміших творів Ренесансу було створено Рафаелем для вівтаря монастирської церкви св. Сикста в П`яченці. Картину замовив Папа Римський Юлій II на честь перемоги над французами й приєднання П`яченци до Папської Області.

Відео дня

На картині розміром 265/196 см зображені Богородиця з Немовлям в оточенні Папи Сикста II і св. Варвари. Унизу під фігурою Мадонни - два янголятка, задумливо дивляться на Її сходження.

Спочатку картина розташовувалася у вівтарі перед великим Розп`яттям, тому вирази облич і пози зображених на ній фігур обумовлені їхніми почуттями при баченні страждань і смерті Христа.

У 1754 р. «Сикстинську Мадонну» придбав для своєї колекції король Польщі Август III. У даний час вона знаходиться в Галереї старих майстрів у Дрездені.

Седмица.ru