На півночі Нігерії почалися погроми магазинів, що належать християнам. Підпалені близько 30 торгових будинків у місті Потіскум, люди сотнями тікають з міста, побоюючись за своє життя, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Напередодні бойовики екстремістського угрупування "Боко харам" / "Західна освіта - гріх" в перекладі з мови хауса / провели цілу серію терактів, влаштувавши кілька вибухів біля християнських храмів і в всередині. Загальне число жертв досягло 42.

У розташованому поблизу від Потіскума місті Даматуру напередодні католицького Різдва терорист-смертник здійснив вибух на зупинці таксі, де зібралося близько сотні людей.

Відео дня

Радник з безпеки президента Нігерії Гудлака ДЖОНОТАНА - Ової АЗАЗІ заявив, що силам правопорядку вдалося заарештувати двох виконавців терактів прямо на місці злочину. За його словами, поки рано говорити про причетність "Боко харам", є дані, що напади вчинені іншою групою, яка лише видає себе за ісламістів.

Аналітики все більше схильні вважати, що "Боко харам" може бути пов`язана з "Аль-Каїдою" і що до угрупування можуть входити декілька течій.