Ніч з 31 грудня на 1 січня перестала бути самим довгоочікуваною подією року для більшості дітей та їх батьків. Такі висновки напрошуються після ознайомлення з результатами дослідження Research & Branding Group.

З 4 по 14 грудня компанія проводила опитування громадської думки українців, яке стосувалося ставлення українців до новорічних та різдвяних свят. Згідно з його результатами, головним зимовим святом більшість респондентів (68%) вважає Православне Різдво. Тих, для кого таким є Новий рік, менше, але не набагато - серед опитаних їх 65%. Цікаво, що кожен п`ятий українець головним святом грудня - січня вважає Хрещення, а кожен десятий - Старий Новий рік і День Святого Миколая.

Що ж до регіональної приналежності, тут усе як і передбачалось: Новий рік найбільше чекають жителі південного сходу, а православне Різдво - жителі західної частини України.

Відео дня

Готуватися до зимових свят цього року українці стали набагато пізніше, ніж зазвичай - самі прозорливі стали замислюватися тільки в перших числах грудня, тоді як у минулому році подібні думки відвідували голови українців уже з листопада.

Незважаючи на те що до Нового року й Різдва часу залишилося не так уже й багато, попит на алкогольні напої, книги та білизну залишається поки на звичайному рівні, а на інші товари демонструє передноворічне зростання - у середньому 63%.

Ще одним трендом, який не можна не помітити, є збільшення в порівнянні з минулим роком на 56% числа тих, хто свої новорічні покупки планує здійснювати через Інтернет - сьогодні це кожен десятий споживач.

Мonarchy