Європейський суд з прав людини наділив християнські церкви країн Європи правом самостійно, без втручання держави, вирішувати проблеми, що виникають з кадрами, повідомляє KNA.
Страсбурзькі судді відхилили скарги чотирьох жителів Німеччини проти їх роботодавців - релігійних організацій - як незаконні.
Двоє з позивачів були пасторами в євангелічних парафіях. Через проблеми, що виникли у них в громадах, пасторів перевели на інші парафії, а потім звільнили. Інші два позивачі працювали офіцерами в «Армії порятунку» - міжнародної місіонерської та благодійної організації, підтримуваної Євангелічної церквою. Офіцерів також відправили у відставку, оскільки керівництво було не задоволене їх роботою.
У випадку з пасторами суд ухвалив, що трудові відносини повинні регулюватися виключно церковним правом. Німецькі адміністративні суди, таким чином, оголошені некомпетентними у вирішенні подібних справ. Позови співробітників «Армії Порятунку» страсбурзькі судді також не задовольнили. Раніше офіцери вже отримали відмову в німецьких цивільних судах, які визнали їх скарги необгрунтованими.
Седмиця.