Стосунки між Церквою і медіа – складні, а деколи і відверто важкі – обговорювались під час одноденного симпозіуму, організованого газетою L`Osservatore Romano. У ньому взяли участь історики та журналісти-ватиканісти, які зосередились в обговореннях на причинах взаємних непорозумінь. На закінчення кардинал Джанфранко РАВАЗЗІ представив список помилок, яких повинні уникати медіа щодо висвітлення подій в Церкві.

До таких помилок кардинал зарахував, серед іншого, надмірне спрощення, пошук сенсації, недобросовісність та піддавання стереотипам. Кардинал закликав також Церкву вчитись на помилках журналістів і перетворювати їх в чесноти, прагнучи сконцентрувати своє передання віри на справах істотних і висловлювати їх мовою сучасних людей.

Про те, що послання Церкви повинне бути просте, глибоке і зрозуміле, говорив також і Папа до журналістів, які летіли з ним до Беніну. Виразними і позбавленими риторики, гідними до наслідування були також виступи учасників зустрічі в Асижі, яка зібрала «паломників правди й миру» з цілого світу.

Відео дня

Сatholicnews