Депутати Тернопільської обласної ради першими в області отримали від місцевих пластунів Вифлеємський вогонь миру.
Як пояснив на початку пленарного засідання керівник обласної організації «Пласт» Володимир ЮЗИК, даний вогонь символізує затишок, тепло, порозуміння і добробут.
«Передаючи вам цей вогонь ми його передаємо і всій громаді області з побажаннями добра та надії», – сказав В.ЮЗИК, вручаючи лампадку з вогнем голові облради Олексій КАЙДІ.
Заплановано, що лампадки, запалені від цього вогню, депутати повезуть в усі райони області.
А у суботу 17 грудня о 18 год. під час урочистого відкриття головної ялинки міста на Театральному майдані Тернополя відбудеться передача Вифлеємського вогню миру громаді міста.
Довідка УНІАН. Вифлеємський вогонь в Україну завдяки естафеті, яку започаткували австрійські скаути, потрапляє вже 13-ий рік поспіль. Скаути запалюють свічки у Вифлеємі, де народився Ісус Христос, і розповсюджують вогонь як символ миру, любові та братерства по всьому світові.
До свята Різдва Христового пластуни України передають Вифлеємський вогонь миру церквам, сиротинцям, державним установам, владі на місцях, щоб кожен міг відчути тепло Вифлеємської зірки. Також цей вогонь символізує єднання християн у переддень Різдва, солідарність зі всіма, хто є далеко, з убогими, поєднання з Христом.
В Україні акцію передачі священного сяйва благословили Українська Греко-католицька церква, Українська православна церква Київського патріархату, Українська автокефальна православна церква та Римо-католицька церква в Україні.
Традиційно Вифлеємський вогонь зберігається в церквах до Йордану – до 19 січня.