Турецький ісламський проповідник Ахмед Махмут ЮНЛЮ арештований за звинуваченням у сутенерстві й торгівлі жінками.

«Ходжу Ахмеда», одного з найактивніших послідовників стамбульської антимодерністської ісламської організації «İsmail-Ağa», звинувачують у тому, що він закуповував закордоном жінок і тримав їх для сексуальних послуг. За даними турецького щоденника «Vatan», Ахмет Махмут ЮНЛЮ лише за останні 5 місяців отримав 7 наложниць з Марокко, Казахстану та Росії.

Проповідник став відомим після своєї промови про землетрус, що стався в Туреччині 17 серпня 1999 р., і який забрав життя більше 17 тис. чоловік.

Відео дня

Він заявив тоді, що катастрофа стала «карою Божою за перелюб, проституцію, розлучення й лихварство». Загиблих мусульман Юглю оголосив мучениками, сказавши, що це мучеництво було необхідно Богу. За свою проповідь Юнлю постав перед судом і отримав 2,5 роки тюрми за екстремістські висловлювання.

В останні роки Юнлю співпрацював з різними релігійними каналами на телебаченні та в інтернет. Його виступи та проповіді користувалися популярністю. Тепер проповідник знову постане перед судом, але вже з суто кримінального приводу.

Кіріос