Ізраїльська влада закрила з міркувань безпеки пішохідний міст, що веде до релігійних святинь мусульман та іудеїв на Храмовій горі.
Дерев`яний міст був побудований як тимчасова заміни кам`яного мосту, зруйнованого землетрусом в 2004 році. Однак ізраїльські інженери нещодавно оголосили про те, що він може впасти в будь-який момент, у зв`язку з чим влада вирішила закрити його з метою знесення та побудови нового, кам`яного, моста.
Ізраїль мав намір знести міст вже давно, проте влада побоювалася гніву мусульман, які обурюються будь-яким проявом активності ізраїльтян на території мечеті Аль-Акса, зазначають ізраїльські ЗМІ.
У поліції підкреслили, що закриття мосту не завадить віруючим, оскільки він використовувався переважно туристами. Місцеві віруючі зазвичай користуються іншим шляхом.
Територія мечеті Аль-Акса на Храмовій горі є об`єктом запеклих суперечок і конфліктів між іудеями і мусульманами. Аль-Акса - одна з головних мусульманських святинь. Однак іудеї добилися дозволу ізраїльської влади молитися біля західної стіни зовні мечеті, оскільки також вважають це місце своєю святинею.
Благовіст