Весна народів у Північній Африці пробуджує щораз більшу заклопотаність серед місцевих християн. «Зміни полягають у тому, що до влади приходять радикальні ісламські угруповання», – підкреслює о. Вальдемар ЦІСЛО, глава польського відділення організації Допомога Церкві в потребі.

«Ми стурбовані зокрема ситуацією в Єгипті, де на останніх виборах до влади прийшло радикальне Братство мусульман», – підкреслює о. Вальдемар.

Священик вважає, що люди мають часто викривлене бачення Єгипту. Багато християн з Європи проводять свій відпочинок на закритих курортах, а за їхніми стінами відбуваються страшні речі.

Відео дня

У Єгипті, живуть від 7 до 9 мільйонів християн. З ними часто поводяться як з особами другого сорту, християн безкарно вбивають, бо знають, що винних не будуть шукати. Це відбувається за мовчазної згоди влади. Доля дітей християн, в основному дівчаток, нерідко приречена на страждання. «Часто дівчаток викрадають, ґвалтують, а потім автоматично вважають мусульманками. І потім зґвалтована дівчина мусить вийти заміж за свого мучителя. Це реальні драми, і люди з такими проблемами стикаються щодня», – говорить священик.

Іслам, індуїзм і радикальні тоталітарні режими є основною причиною гонінь на християн. Організація Допомога Церкві в потребі повідомляє, що через ненависть до Христа у світі гинуть щороку 170 тис. християн.

КАТОЛИЦЬКИЙ ОГЛЯДАЧ