Неназваний ісламський священнослужитель з Європи заборонив жінкам наближатися до фруктів і овочів, які нагадують чоловічий статевий орган. Таким чином імам сподівається убезпечити представниць прекрасної половини людства від гріха - тобто від "думок про секс".
Як написав напередодні єгипетський новинний сайт Bikya Masr, імам переконаний, що жінкам навіть наближатися не можна до бананів чи огірків.
"Якщо жінки хочуть спожити їх в їжу, то третя особа, переважно чоловік-родич (батько або чоловік), повинен нарізати плід на маленькі частини і подати жінці в такому вигляді", - наказує мусульманський священнослужитель.
Як пояснив імам, банани й огірки "нагадують чоловічий член" і тому здатні порушити жінок або "змусити їх думати про секс". До "небезпечних" для жінок овочів він також зараховує моркву і цукіні.
Тим часом новина про ці приписи швидко поширилася інтернетом і стала приводом для обговорень на форумах ліберальних мусульман, яких нова фетва з одного боку розгнівала, а з іншого - примусила засоромитися за подібні висновки, допущені богословом.
Як відзначає газета The Times of India, проблема приниження і гноблення жінок в ультраконсервативних ісламських спільнотах стала сьогодні предметом інтенсивного обговорення у всьому світі.
NEWSru.