Віруючі російського православного Христоріздвяного приходу в Мадриді урочисто зустріли ікону святої Марії Магдалини. Ікону з домової церкви, яка існувала в Мадриді в XVIII-XIX століттях, повернули в іспанську столицю після 120-річного перебування в Аргентині, передає РІА Новости.
У церемонії взяли участь архієпископ Єгор`євський Марк, секретар Московської Патріархії із закордонних установ єпископ Корсунський Нестор, Велика Княгиня Марія Володимирівна Романова.
Як розповів настоятель Христоріздвяного приходу в іспанській столиці священик Андрій Кордочкін, прихід РПЦ на честь святої Марії Магдалини в Мадриді був заснований в 1761 році за посланника Петра Рєпніна, який по прибуттю в іспанську столицю влаштував першу домову церкву. У 1882 році у зв`язку зі скороченням державних витрат церква була скасована, а іконостас і начиння були перевезені в Буенос-Айрес. Так ікона опинилася в далекій Аргентині.
Згодом з Буенос-Айреса образ був переданий в дар приходу Антіохійської православної церкви і весь цей час був у храмі Георгія Переможця в аргентинському місті Росаріо. На прохання Російської православної церкви і як жест доброї волі Антіохійська церква повернула ікону в Мадрид.