Зараз мусульмани складають одну чверть населення столиці Бельгії. Такі результати нового дослідження, проведеного Католицьким університетом Лівена, авторитетного франкомовного університету Бельгії.

У реальних цифрах кількість мусульман, що проживають у Брюсселі (тут зосереджена половина всіх віруючих), досягла 300.000 чоловік. А це означає, що Брюссель став на сьогоднішній день найбільш мусульманським містом Європи.

У практичному аспекті Іслам "мобілізує" в Брюсселі більше людей, ніж римо-католицька церква, політичні парії й навіть профспілки, мовиться в дослідженні, оприлюдненому в кінці листопада.

Відео дня

Його автор, соціолог Феліче ДАССЕТТО пророкує, що в 2030 році мусульмани стануть в Брюсселі більшістю.

В цілому в Бельгії віруючі становлять приблизно 6% від загальної чисельності населення, і це один з найвищих показників у Європі. Дане число, як очікується, переступить позначку в 10% до 2020 року.

Згідно ДАССЕТТО, Іслам в Брюсселі стає все більш помітним: з`являється більше мечетей, мінаретів, покритих жінок і мусульманських організацій.

Більшість мусульман в Брюсселі є вихідцями з Марокко (70%) і Туреччини (20%), решта 10% - з Албанії, Єгипту, Пакистану та Північної Африки. Вони почали прибувати до Бельгії в 1960-х роках на заробітки. Хоча програма з пошуку закордонної робочої сили була скасована в 1974 році, багато мігрантів залишилися і привезли сюди свої сім`ї.

Сьогодні мусульманська громада продовжує рости через високі темпи народжуваності. Як і в інших європейських країнах, вік мусульманського населення Бельгії дуже молодий. Майже 35 відсоткам марокканців і турків менше 18 років, тоді як бельгійців такого віку всього 18%.

mignews