За найскромнішими підрахунками, на збалансований раціон українцями витрачається в середньому близько 50 гривень на день. Пісні дні - понеділок, середа й п`ятниця - обходяться дещо дешевше, оскільки в ці дні не дозволяється їсти рибу й рослинне масло.

Помилковою є думка багатьох про те, що відмова від м`яса дешевше звичайного раціону. У середньому споживається в 2-2,5 рази більше овочів і фруктів, ціни на які часом «кусаються». Середньостатистична людина, харчуючись удома, витрачає на їжу близько 30-37 гривень на день.

Почуття ситості приходить завдяки білковій їжі, тому в період посту необхідно заповнювати білкові прогалини, що коштує на порядок дорожче. Крім того, за прогнозами експертів, ціни на такі продукти, як риба, сухофрукти та горіхи до кінця роки стрімко зростуть.

Відео дня

Наприклад, сьогодні в Україні родзинки (25-37 грн. / кг) та волоські горіхи (70 грн. / кг) у роздробі коштують дорожче, ніж кілограм курячих окостів (22-25 грн. / кг) або свинини (45-55 грн . / кг). Курага й чорнослив - за ціною 60-70 грн. / кг - також обганяють м`ясо. Не говоримо вже про екзотичні фрукти, кедрових або лісових горіхах.

finance.obozrevatel