У Болгарії одночасно в різних містах планують відслужити молебні за людей, які стали жертвами інтриг, пліток і лихослів`я, повідомляє болгарське видання «Двері Православ`я».
Ініціативна група з болгарського міста Русе на спеціальній сторінці в Facebook виступила із закликом до всіх священнослужителів і мирян Болгарської Православної Церкви увечері 5 грудня, напередодні дня пам`яті святителя Миколая Чудотворця (за новим стилем), відслужити молебні за жертв лихослів`я і наклепу.
Ідея проведення подібного національного молебню, за словами організаторів, виникла під впливом побудованих на плітках і наклепі несправедливих публічних звинуваченнях на адресу деяких священнослужителів. Одним з приводів для проведення молебню стало нещодавнє необгрунтоване, на думку деяких мирян, відсторонення священика від посади настоятеля храму в Русе.
На думку ініціативної групи, ці випадки відображають небезпечну тенденцію зміни стилю і методів роботи в нинішній Церкви, що суперечать християнському вченню.
«Давайте будемо креативні, бо Господь покликав нас як співробітників і помічників на Його ниві!», - заявляють ініціатори та пропонують не проводити характерні для сучасного світського товариства «страйків» або «протестів», а вчинити «по-церковному» і в день пам`яті великого святого, який прославився чесністю і скромністю помолитися за жертв лихослів`я.
Вже відомо, що подібні молебні відбудуться в Русе, Пловдиві, Великому Тирново, Плевені та Софії.
Седмиця.