У соборі Паризької Богоматері молилися за жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років.
Як повідомляє офіційний сайт УГКЦ, у неділю, 20 листопада, мовчазна процесія з транспарантами вирушила від скверу Тараса Шевченка, що біля катедрального собору Святого Володимира Великого в Парижі, до собору Паризької Богоматері, роздаючи дорогою листівки, в яких розповідалося різними мовами про жахливі події 1932-1933 років в Україні.
Святу Літургію з приводу цієї жахливої події у нашій історії очолив Преосвященний Владика Гліб (Лончина), Апостольський екзарх для українців у Великій Британії, у співслужінні з монсеньйором Еріком де Муля Бофортом, Єпископом-помічником Паризької архиєпархії, який виголосив змістовну проповідь, зі священиками екзархату та представниками інших Католицьких Церков: монсеньйором Кльодом Брісолетом – Ординарієм для Східних Католицьких Церков у Франції, монсеньйором Патріком Жаком – ректором собору Паризької Богоматері, монсеньйором Філліпом Брiзаром – директором дієцезіального дому Святої Анни (для некатоликів), отцем Паскалем Гольнішем – генеральним директором організації Евро д’Оріан та ін.
Після Літургії була відслужена екуменічна Панахида за участю православних священиків: о. Івана Радевича і о. Бориса Хайневського УАПЦ. На Богослужінні був Надзвичайний і Повноважний посол України у Франції Олександр Купчишин і представники дипломатичного корпусу.
На завершення відзначення Владика Гліб подякував усім присутнім за участь у Богослужінні, яке закінчилося гімном «Боже, великий, єдиний» .
Про всі інші заходи, пов’язані з поминанням жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років українською громадою в Парижі, можна прочитати на офіційному сайті катедрального храму Святого Володимира Великого в Парижі: http://ugcc-cathedrale-paris.org.ua/