Тривожні новини надійшли з Володимир-Волинської єпархії.

«Сайт Володимир-Волинської єпархії http://vv-orthodox.org/ був зламаний і знищений зловмисниками! 17 листопада в єпархії були спаплюжені й пограбовані два храми. Просимо молитов! », - повідомив у фейсбуці прес-секретар єпархії протодиякон Віктор МАРТИНЕНКО.

Портал «Православіє в Україні» звернувся до о. Віктора за більш детальною інформацією, і виявилося, що 2 храми - в селі Голоби Ковельського району та у селі Лудин Володимир-Волинського району (Волинська область), 17 листопада, зазнали нападу невідомих.

Відео дня

«Почерк вандалів схожий, - повідомив о. Віктор. - Проникли в церкву, зламавши замки та решітки. У храмах перевернули і скинули святині, що знаходилися на святих престолах: антимінс, хрест і Євангеліє. З першого храму були викрадені напрестольне Євангеліє, з другого - старовинний образ Спасителя і євхаристійну Чашу. Правоохоронці шукають злочинців, поки безрезультатно».

За словами прес-секретаря єпархії, правлячий архієрей єпископ Володимир (МЕЛЬНИК) закликав священнослужителів посилити заходи безпеки, бути пильними, особливо в храмах, де зберігаються старовинні реліквії і начиння.

Православіє в Україні