Місіонерський відділ Тульської єпархії звернувся в обласну прокуратуру з проханням перевірити ефект від «цілительської» діяльності Кашпіровського, чиї «сеанси» були заплановані в місті на кінець листопада.
На думку керівника Місіонерського відділу Тульської єпархії ієрея Павла Картушина, діяльність Анатолія Кашпіровського містить ознаки таких злочинів: надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки; умисне заподіяння шкоди здоров`ю різного ступеня тяжкості; шахрайство та заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою.
«Просимо Вас провести прокурорську перевірку щодо громадянина Кашпіровського, - йдеться в листі на ім`я прокурора області Олега Черниша. - Додатково просимо перевірити наявність у нього необхідних дозволів і ліцензій на надання населенню платних послуг».
У місіонерському відділі Тульської єпархії також повідомили, що зв`язувалися з керівництвом БК Залізничників, де 24 листопада повинні були пройти два «сеанси» Кашпіровського, і з`ясували, що виступи перенесені, але не скасовані, за словами директора БК, «люди вже купили квитки», а крім того, все погоджено з обласною владою.
У зв`язку з чим Місіонерський відділ направив скаргу не тільки в прокуратуру, а й у профільні міністерства і департаменти уряду Тульської області, в яких просить «дати оцінку анонсованого в Тулі виступу відомого цілителя енурезу» і сподівається, що часи «телевізійного цілительського шарлатанства лихих 90-х канули в лету »
Православ`я.Ru