Патріарх Московський і всієї Русі Кирил під час зустрічі з представниками ліванської державної влади та громадськості в Бейруті назвав відповідальним завданням Церкви переконати молодь відмовитися від ідеалів споживчого суспільства. Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ РПЦ МП.
«Ідеали споживацтва - це те, що було цілком чуже росіянам. Таких ідеалів не було і тоді, коли Росія була імперією, і коли вона стала Радянським Союзом, а коли вона стала демократичною Росією - ці ідеали стали дуже сильно пропонуватися їй, в першу чергу, з-за кордону », - сказав патріарх Кирил, відповідаючи на запитання про роботу Церкви з дітьми та молоддю.
«І, звичайно, багато молодих людей сприймають це. Тому дуже відповідальне завдання Церкви - знайти правильну мову, яка б переконувала молодь », - додав він.
Предстоятель РПЦ наголосив, що жодної людини не можна змусити ходити до Церкви і бути православним, а діяти можна лише шляхом переконання.
«Ми присутні на телебаченні, в Інтернеті, в блогах дуже активно. Сьогоднішній діалог дуже непростий, бо дуже сильний вплив, особливо на молодь, яка не пов`язана з релігійною традицією », - сказав патріарх.
«Ми дякуємо Богові за те, що сьогодні дуже великий відсоток молоді є релігійними. У нас практично при всіх парафіях існують недільні школи, в Москві є православний університет, у нас існує п`ять духовних академій і п`ятдесят семінарій, і одночасно у нас більше десяти тисяч студентів, які навчаються, щоб стати священиками», додав патріарх Кирил.