Патріарх Московський і всієї Русі Кирил передав 50 тис. доларів на потреби Баламандского православного університету в Лівані.
«Головне завдання Церкви - словами і таїнствами актуалізувати те, що сказав Христос для нашого спасіння. Актуалізація християнського послання є наше величезне завдання», - сказав патріарх після молебню в храмі Успіння Богородиці Баламандского монастиря, де розташований навчальний заклад.
Він зазначив, що християнське послання не може належати тільки історії і традиції - воно має бути актуальним, щоб мотивувати вчинки людей в їх особистому, сімейному і суспільному житті.
Біля входу в Баламандський монастир були вивішені привітальні плакати російською мовою, патріарха зустрічали оплесками сотні школярів, учнів при виші.
В університеті Баламанда патріарх Кирил представив арабське видання своєї книги «Свобода і відповідальність» студентам, керівництву, професорсько-викладацькому складу.
На завершення свого чотириденного перебування в межах Антіохійської православної церкви - в Сирії і в Лівані - патріарх Кирил подякував патріарха Антіохійського і всього Сходу Ігнатія за теплий прийом і запросив його зробити відповідний офіційний візит в межі Російської церкви.
Правмір