У районі Гольяново на сході Москви єпископ Дмитровський Олександр здійснив молебень на місці будівництва нового храму в ім`я священномученика Гермогена, патріарха Московського і всієї Русі.
Глава Фонду з установки пам`ятника патріарху Гермогену Галина Ананьїна передала настоятелю майбутнього храму ікону святителя. Цей образ з патріаршим благословенням - копія новонаписаної ікони, яку патріарх Московський і всієї Русі Кирил освятив 16 липня 2011 біля мощів святителя в Успенському соборі Московського Кремля.
Церква в Гольяново буде побудована в рамках програми будівництва 200 нових храмів у Москві. Будівництво ініціювали мешканці району і Православне братство священномученика патріарха Гермогена.
Раніше патріарх Кирил підтримав ідею реалізації прийнятого колись рішення про встановлення у Москві пам`ятника патріарху Гермогену.
Патріарх Гермоген в Смутні часи закликав народ піднятися і звільнити країну від ярма іноземців, за що був заарештований поляками і помер мученицькою смертю в ув`язненні. У 2012 році виповнюється 400 років закінчення Смутного часу, а також 400 років від дня мученицької кончини патріарха Гермогена, а в 2013 році - 100 років від дня його прославлення у лику святих.

Правмір