У США 65-річна черниця Марі Торнтон, відома як сестра Сьюзі і працювала головним бухгалтером в католицькому коледжі в Нью-Рошель, північному передмісті Нью-Йорка, визнана винною судом у крадіжці понад мільйона доларів з каси навчального закладу, уникнула тюремного покарання.
М.Торнтон була азартною і страждала на ігрову залежність, що, як стверджував адвокат, і штовхнуло її на вчинення злочину - сестра регулярно відвідувала казино Атлантик-Сіті, де і спускала всю крадену готівку. За один візит М.Торнтон програвала не менш як 5 тисяч доларів, пише The Daily Mail.
Своїй згубній пристрасті вона потурала близько 10 років. Але в 2009 році розтрати розкрилися, і керівництво коледжу звільнило бухгалтера, не подавши, проте, заяви до поліцію. Але торік у податковій декларації коледж був змушений вказати суму розтрати, тоді й почалося федеральне розслідування. М.Торнтон була заарештована.
У березні 2011 року суд визнав її винною, призначивши покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.
Але протягом восьми місяців вирок все ніяк не міг вступити в силу - кілька разів він був відкладений за запитами захисту, а двічі за медичними показаннями: М.Торнтон за цей час перенесла дві операції - з видалення катаракти на оці і з заміни тазостегнового суглоба.
Тепер же, поставши перед судом, вона змогла переконати суддю в тому, що глибоко розкаялася і позбулася своєї згубної звички, пройшовши курс реабілітації.
Окружний суддя Кімба Вуд вирішив, що суд Божий для неї страшніший, і постановив у в`язницю її не відправляти. До того ж 500 тисяч доларів із загальної суми викраденого коледж повернув за страховкою. Частину вкрадених грошей М.Торнтон повинна буде виплатити сама.
NEWSru