У Ризі біля торгового центру Spice було відкрито унікальний провокаційний об`єкт скульптури - найбільший у світі «ангел» шопінгу, висота якого становить 6 метрів.
У скульптурний ансамбль також включені ще три ангели - ангел любові, ангел мудрості і грошовий ангел. Автор скульптурної композиції - всесвітньо відомий німецький провокаційний скульптор Норбер Фолбергер.
Новий скульптурний ансамбль задуманий як художній об`єкт, який буде цікавий для огляду відвідувачам торгового центру, а також гостям Риги. Скульптури будуть доступні для огляду до кінця лютого 2012 року.
«Скульптури цих ангелів є символами сучасності, тому я надав їм сучасного вигляду. Це ні церковні, ні цвинтарні образи. Уявлення більшості людей про ангелів пов`язані з милими фігурками з крилами, виконаними в стилі бароко, яких всі звикли бачити на фасадах будівель і в храмах. Мої ангели - це вже щось інше. Це супутники цінностей, про які зараз найчастіше говорять і сперечаються. У той же час ангели залишаються покровителями людей і володіють магічними можливостями - грунтуючись на цих міркуваннях, я створював свою композицію », - заявив Фолбергер.
Благовіст-інфо.