8 листопада у Національній філармонії України відбудеться концерт Грузинського Патріаршого хору.
Уперше в нашій країні прозвучить грузинський поліфонічний спів, що відноситься до списку нематеріальної культурної спадщини людства, створеного ЮНЕСКО. Концерт подарує українським слухачам не лише естетичне задоволення та можливість доторкнутися до культурної спадщини людства, а й зробить вагомий внесок у розвиток творчості дітей соціально-незахищених верств. Всі виручені кошти від проведення заходу будуть передані на організацію фіналу V всеукраїнського фестивалю дитячої творчості «Назустріч мрії» для дітей соціально незахищених верств.
Хоровий колектив був створений 1998 році, і на сьогодні, є головним духовним хоровим колективом Грузії. Унікальність колективу ― в його поліфонічному співі, що відноситься до списку нематеріальної культурної спадщини людства, створеного ЮНЕСКО.
Підтверджений вченими факт, що цей спосіб є найдавнішою професійною традицією в співі. Багатоголосий розспів - акапела, відображає древній, античний спосіб співу, єдиний у своєму роді. Гармонія цього розспіву унікальна. Стиль співу єдиний у своєму роді і йому нараховується близько 3000 років. У репертуарі колективу ― унікальні середньовічні поліфонічні твори, а також сучасні твори та знайомі всьому світу фольклорні, авторами яких виступають сучасні грузинські композитори.
Православіє в Україні