Італійська поліція в неділю, 6 листопада, затримала на вулиці Кончіляціоне, що веде до Ватикану, трьох активісток руху Femen з України та одну громадянку Австралії, яка назвалася їхнім речником та фотографом. Громадянки України мали намір роздітися на площі Святого Петра під час молитви «Ангел Господній», яку Папа Римський молиться щонеділі спільно з тисячами прочан.

Про це повідомляє християнське товариство українців і Італії з посиланням таіталійську інформагенцію ANSA.

Ще одну громадянку України було затримано вже на самій площі, коли вона почала роздягатися. Їй висунуто звинувачення у порушенні суспільної моралі та складено адміністративний протокол.

Відео дня

Таким чином було зупинено брудну провокацію, котра ображає релігійні почуття мільйонів католиків у цілому світі.

На італійських форумах активно дискутують про акції Femen. Окремі з форумчан, пропонують «захисницям» жіночих прав провести одну таку акцію перед мечеттю в одній з мусульманських країн, іронічно передбачаючи, що це була б їхня остання акція такого плану.

«Дуже шкода, що «голі українки» знову з’явилися на шпальтах італійських газет. Фемен декларуючи боротьбу з торгівлею жінками, подібною поведінкою дискредитує нашу державу та мільйони українок, створюючи образ «вродливих, але безморальних принципів українських дівчат, котрі легко оголюються», - підсумовують у християнському товаристві українців Італії.

ЗІК