Книжки "Святині великої Росії" та "Храми великої Росії" відомого харківського письменника Станіслава МІНАКОВА поповнили бібліотеку патріарха Руської Православної Церкви Кирила. Презентація цих видань відбулася у Харкові.

"Книжки видані у найбільшому московському видавництві "Ексмо", - розповів С.МІНАКОВ, - причому видавництво саме запропонувало мені написати їх, дізнавшись через Інтернет, що я довгі роки збираю матеріали про святі місця в Україні та Росії. Це замовлення стало для мене виконанням заповітного бажання: зробити свій вклад у процеси духовного відродження".

Книжки видані тиражем у 5 тисяч примірників кожна. Це подарункові видання із золотим обрамленням та кольоровими ілюстраціями на атласному папері ціною від 500 грн до 1000 доларів за примірник. Один із трьох авторських примірників кожного видання, як зізнався сам автор, він і подарував патріарху Руської Православної Церкви Кирилу під час поїздки предстоятеля РПЦ у прикордонну з Харківською Бєлгородську область Росії, куди був запрошений письменник.

Відео дня

Книжки відтворюють історію православ`я на Русі, починаючи з хрещення княгині Ольги та закінчуючи духовними подвигами російського старетства та чернецтва. У книжках є розділи про воїнів-георгієвських кавалерів, три ратні поля Росії - Куликове, Бородінське, Прохорівське, знамениті храми, у тому числі, три Софійських собори: у Києві, Новгороді та Полоцьку.

У презентації книжок взяли участь представники діючих у Харкові громадських організацій "За культурно-мовну рівноправність" та "Російський рух України". Як зазначив голова Координаційної ради російських організацій Сходу України "Російське віче" Геннадій МАКАРОВ, головною метою діяльності організацій є духовне оздоровлення на основі спільних для слов`янських народів православних традицій.

Станіслав МІНАКОВ - відомий поет, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів, співредактор унікальної антології російської поезії України "Дике поле", куди, нарівні з іншими, включено вірші харків`янина, лауреата Держпремії СРСР Бориса ЧИЧИБАБІНА.

ukrinform