Християни в`єтнамської євангельсько-баптистської громади св. Івана Хрестителя (провінція Куанг Нам) зазнали жорстокого нападу. Троє баптистів отримали серйозні травми голови і доставлені в лікарню. 20 зловмисників вдерлися в будинок пастора громади, побили залізними прутами членів його сім`ї та друзів.

Напад було скоєно після того, як збори баптистів було перервано поліцією. Місцева влада проігнорували заклик про допомогу. МТПЛ підтверджує дані про причетність в`єтнамської влади до нападу.

Будинок пастора слугує місцем зібрання баптистської громади «Любов», яка є частиною в`єтнамської Баптистської церкви. За інформацією в`єтнамського урядового комітету у справах релігій, в 42 містах і провінціях країни зареєстровано 409 баптистських громад, які відвідують близько 18 000 чоловік.

Відео дня

Релігійна організація баптистів є однією з небагатьох протестантських громад, узаконених в 2008 р. після прийняття нового закону про релігії (2004 р.). Незважаючи на те, що релігійна організація визнана урядом, вона повинна отримати додатковий дозвіл від місцевої влади. Члени громади «Любов» двічі подавали запити до місцевої адміністрації, але обидва рази прохання були відхилені. Поліція відмовилася захищати членів громади, якщо вони продовжать свої зібрання.

Седмица.ru