"Я не бачу особливих преференцій для Української Православної Церкви з боку української держави, крім того, що Президент України Віктор Янукович відвідує храми саме цієї конфесії. Пільги при оплаті комунальних послуг відмінені для всіх, і в православних храмах буде так само холодно, як і в протестантських», – зазначив Юрій Решетніков, виконавчий секретар Асоціації християнських демократів Східної Європи, відповідаючи на запитання учасників конференції «Богословська освіта -10», яка зараз відбувається в Ірпіні.

Нагадаємо, що постановою Кабміну No. 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», ухваленою 1 червня 2011 року Кабінет міністрів України скасував усі пільги релігійних організацій на комунальні послуги. 19 жовтня Предстоятель УПЦ Володимир (Сабодан) звернувся до Прем`єр-міністра України Миколи Азарова з проханням поновити пільги релігійним організаціям по сплаті комунальних послуг, встановлені у 2009-2010 роках.

Доповідь Юрія Решетнікова на конференції стосувалася тенденцій в релігійному контексті України. Він зокрема, зазначив, що динаміка росту кількості релігійних організацій, яка спостерігалася у 90-тих роках минулого століття, сповільнилася, також не збільшується кількість навчальних закладів різних деномінацій в Україні.
РІСУ

Відео дня