"Православний дрес-код" може полягати в тому, щоб людина одягався, шанобливо ставлячись до людей, які його оточують. Про це заявив голова відділу релігійної освіти і катехізації РПЦ, митрополит Ростовський і Новочеркаський МЕРКУРІЙ, повідомляє "Росбалт".

"Я не дуже розумію, що таке дрес-код для православного. Сумніваюся, що його потрібно привести до знаменника суворого костюма з краваткою чи якогось хусточки," будиночком "зав`язаного. Нормальна одяг - це коли людина шанобливо ставиться до оточуючих людей і самого себе, не демонструючи якісь свої гіперсексуальність, гіпернахальность або зневагу до оточуючих ", - роз`яснив митрополит.

За словами митрополита МЕРКУРІЯ, дрес-код може існувати, як форма одягу, личить для того або іншого закладу чи організації. І в цьому сенсі приходити до церкви в викликають, відвертих одязі буде непристойним. Такі ж певні правила пристойності існують і для інших установ.

Відео дня

"Цілком природно, що у Великий театр у Москві буде непристойно йти в шортах і в кросівках. Точно так само, як на дипломатичні прийоми не треба йти в купальному одязі", - уточнив митрополит МЕРКУРІЙ.

На думку митрополита, форма одягу - це відображення того духовного стану, який людина виявляє до оточуючих і до самого суспільства. У цьому сенсі православна людина буде залишатися православною незалежно від того, надів він сорочку з краваткою чи светр.

Нагадаємо, дискусію в суспільстві викликала пропозиція голови синодального відділу із взаємин церкви і суспільства протоієрея Всеволода ЧАПЛІНА про введення загальноросійського дрес-коду зовнішнього вигляду громадян. "Непогано, що зараз компанії, вузи, школи вводять у себе дрес-коди. Добре б і загальноросійський дрес-код придумати (на стрип-бари та будинки розпусти, так уже і бути, можна його не поширювати)", - заявляв В.ЧАПЛІН.