Площа Карла Маркса стане Благовіщенською.Таке рішення ухвалили напередодні на міській комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища, повідомляє сайт "Новини Харкова".

Площа Карла Маркса - одна з найстаріших у місті. Благовіщенська церква була побудована тут не пізніше 1659 року. Храм надалі неодноразово перебудовували. У 1901 році він знайшов сучасний вигляд. Сьогодні Свято-Благовіщенський собор Української Православної Церкви є перлиною храмової архітектури Харкова та всієї України. Собор займає центральне місце на пл. Карла Маркса.

У Харкові площу Карла Маркса перейменують в Благовіщенську

Відео дня

Свято-Благовіщенський собор у Харкові

Члени комісії одноголосно постановили повернути площі її первісну назву, втрачене за радянської влади. Також на засіданні комісії прийняли рішення встановити на базарній площі Благовіщенського ринку пам`ятну стелу на честь історичних подій - масового знищення мирного населення військовими злочинцями.

Крім того, члени комісії вирішили встановити меморіальні дошки Героям Радянського Союзу полковнику Олександру Толмачову і генерал-лейтенанту Івану Пятихіну на будівлі загальноосвітньої школи № 41 в районі ж / д ст. «Основа», льотчику-космонавту Валентину Бондаренко на будівлі по пров. Бондаренко, а також воїну-інтернаціоналісту Володимиру Киселю на будинку по пр. Людвіга Свободи, 35, в якому він проживав.

Також на засіданні прийняли рішення про оформлення вул. Культури як історико-культурного об`єкта. На базі цієї вулиці планують створити екскурсійну зону.

Крім цього, члени комісії вирішили встановити меморіальний знак на честь загиблих велосипедистів. Місце буде узгоджено на найближчих засіданнях комісій.