У Тернополі близко 25 тис. грн зібрали волонтери на придбання гематологічного аналізатора крові для дітей, хворих на рак. Апарат необхідний для кращого діагностування та лікування онкохворих дітей.

Як повідомляє газета 20 хвилин, щоб зібрати необхідну суму, 100 тисяч гривень, протягом жовтня проводитимуть благодійні акції у школах та церквах міста. До проекту долучаться волонтери з різних молодіжних та християнських організацій.

- Цього тижня діти із християнської школи-колегіуму імені патріарха Сліпого проведуть у школі дві акції - солодкий стіл та благодійний ярмарок, - розповідає волонтер молодіжної організації “Іскра любові” Марія Сидор.

Відео дня

Смачну випічку продаватимуть на “солодкому” ярмарку діти 12 жовтня у приміщенні свого навчального закладу, колишньої школи №12.

- Діти з радістю долучаються до таких благодійних заходів. Вони хочуть допомагати, тому не варто їх обмежувати у цьому бажанні, - запевняє пані Марія.

Окрім випічки, учні школи-колегіуму продаватимуть власноруч виготовлені вироби під час іншої акції.

- Фантазія дітей вражає — їхні вироби ми продаватимемо у п`ятницю, 14 жовтня, на ярмарках, які відбуватимуться відразу у трьох місцях — біля церкви Йосафата і Святих Володимира та Ольги, що на “Дружбі”, та біля кооперативного коледжу, - продовжує волонтер. - Запрошую тернополян приєднатися до нас та підтримати дітей.

Волонтери гематологічного відділення відвідують тернопільські школи, де розповідають про медичний апарат. Окрім того, щонеділі добровольці стоятимуть із скриньками біля церков.

- Біля Катедри минулого тижня тернополяни пожертвували на апарат 11 тис. 258 грн, 300 доларів та 25 євро, - розповідає волонтер Лілія Домарацька. - Всі ці гроші наступного дня ми поклали на банківський рахунок. Дуже вдячні всім, хто підтримує нас у цьому проекті.