У районі Луганської обласної державної адміністрації буде виставлено ікону Президента України Віктора Януковича. Як повідомляє "Восточный корреспондент", цю резонансну інсталяцію виготовлено луганським художником В`ячеславом Бондаренко і вона відкриває цикл робіт "Чудотворні громадські святі".

Автор інсталяції та його колеги з Центру підтримки аудіовізуальних мистецтв Луганда-хаус проведуть "хресний хід", для того, щоб ікону Януковича побачило якомога більше людей.

"Ікону зроблено з цукеркової коробки і кольорових камінців. Моя робота затівалася як жарт, іронія з приводу сакрального ставлення до влади. Особливо серйозно я до неї не ставився. Але реакція, яку викликала робота в інтернеті, де дуже багато хто подумав, що я зробив дійсно ікону Януковича і поклоняюся йому як святому, мене розсмішила і засмутила одночасно. Значить, щось в головах у наших людей не так, раз вони можуть сприйняти відвертий стьоб за чисту монету. Тому ми вирішили доводити ситуацію до абсурду. Раз є ікона, буде і хресний хід. Можлива ікона навіть замироточить", - розповів Бондаренко.

Відео дня

Крім того, перед початком "ходу" відбудеться майстер-клас з виготовлення ікон з цукеркових коробок. Бондаренко презентував ікону Януковича на виставці візуального мистецтва "15", що відбулася 2 жовтня в районі Луганської залізничного вокзалу.

Зазначимо також, що два місяці тому стало відомо, що керівництво Держагенства лісових ресурсів змусило 300 лісництв закупити на 15 мільйонів гривень портретів президента Януковича та гербів.

"Пару місяців тому з центру прийшла вказівка сплатити за сувенірну продукцію якійсь київський фірмі. Невдовзі нам прислали рахунок: треба було купити 70 портретів Януковича на 12 тисяч гривень та майже сорок сувенірних гербів на 40 тисяч. А скажіть мені, куди я повішу 70 портретів президента, якщо у мене всього 20 кімнат на все лісництво? В туалет хіба що. Там ще Янукович не висить", - розповів керівник одного з лісництв.