Співробітники Управління Служби безпеки України в Донецькій області передали до регіонального музейного фонду історичні цінності, вилучені у контрабандистів.
Про це УНІАН повідомили в прес-групі УСБУ в Донецькій області.
Згідно з повідомленням, сьогодні в приміщенні Донецького обласного художнього музею співробітники облуправління СБУ передали десять ікон до фондів музею й одну книгу релігійного змісту – до фондів Донецької наукової бібліотеки ім. Крупської.
У прес-групі уточнили, що у вересні цього року Міжвідомча рада з питань вивезення, ввезення й повернення культурних цінностей схвалила рішення про передачу цих старовинних предметів до закладів культури. Предмети культурної спадщини, серед яких ікона «Пресвята Богородиця з великомученицями Катериною і Іриною» роботи кінця XVIII століття, «Господь Вседержитель» роботи кінця XIX століття, вилучені співробітниками СБУ в зловмисника, який у 2010 році намагався контрабандно вивезти їх із України. Історико-культурні цінності були конфісковані в дохід держави вироком Новоазовського суду Донецької області.