У Сумах завдяки пильності громадян та оперативності міліціонерів був затриманий та направлений до міліції 25-річний чоловік, який намагався вкрасти чудотворну ікону Ксенії Блаженної з храму Іллінської церкви.

Як повідомили УНІАН у СЗГ УМВС України в Сумській області, у Сумах серед білого дня пограбували церкву. Виклик до пульту державної служби охорони надійшов з Іллінського храму. Та коли співробітники міліції прибули на місце події крадія-невдаху їм передали розлючені миряни.

«По рації нам повідомили, що невідомий чоловік намагався викрасти чудотворну ікону Ксенії Блаженної. Та, на щастя, реалізувати свій задум він не встиг, адже вчасно був помічений та затриманий прихожанами, яких багато в церкві», - розповів молодший інспектор управління державної служби охорони Віталій ФРОЛОВ.

Відео дня

Затриманим виявився 25-річний сумчанин. Чоловік категорично заперечував факт крадіжки ікони з церкви. За словами служниць церкви чоловік вже із самого початку служби поводив себе підозріло, а після причастя вибіг на вулицю разом з іконою. Дякуючи одному з прихожан, вдалося затримати зловмисника.

Саме ця ікона вважається чудотворною. До неї йдуть за порятунком немічні, зневірені у власних силах люди.
«Ікона Ксенії Блаженної зцілює. Вдячні зцілені люди залишають біля неї свої коштовні речі. Тож ікона дуже дорога, має велику духовну цінність. Ми два роки поспіль возили її в Санкт-Петербург, де прикладали до гробниці Святої Блаженної Ксенії. Що ж стосується цього хлопця, то я його вже бачив у церкві. Він як Іуда, причастився, а потім пішов красти.

Він порушив одну із Божих заповідей «Не вкради», й, до того ж, після Божественної літургії», - розповів протоієрей Іллінського храму Олексій.

Міліція кваліфікує дії затриманого як грабіж і вже порушила проти нього кримінальну справу. Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Як повідомляв УНІАН, кілька років тому в Сумах із Спасо-Преображенського собору було викрадено чудотворну Корсунську ікону Божої Матері, що вважалася оберегом обласного центру та його жителів. Цю ікону досі не знайдено.