На честь 1000-річного ювілею Софії Київської закордонним журналістам, які працюють у Києві, організували прес-тур по святині.

Як передає кореспондент УНІАН, ініціатором прес-туру виступила радник президента, керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань АП України Ганна ГЕРМАН, а також Фонд вільних журналістів імені В’ячеслава Чорновола.

Як зазначила Г.ГЕРМАН, вона «хотіла, аби закордонні журналісти більше знали про Софію”. «Аби журналісти побачили графіті, щоб їх пустили туди, куди рідко кого пускають, - сказала вона. - Щоб урешті-решт усвідомили значення Святої Софії для України і світу, місця України у світі, її значення як держави, храм якої налічує стільки років. Софія – це те місце, з якого промовляв перший руський митрополит Іларіон».

Відео дня

На думку Г.ГЕРМАН, правильно було б вважати, що державність України «почалася з Київської держави і підкреслювати це, а не те, що нам усього двадцять років”. “Гадаю, це має бути поштовхом для багатьох роздумів та інформаційних приводів, коли іноземні журналісти говоритимуть про Україну», – зауважила Г.ГЕРМАН.