З Софроніївского монастиря в Сумській області викрадено понад тонну запасів картоплі.
Як повідомили УНІАН у секторі зі зв`язків із громадськістю управління МВС України в Сумській області, до Путівльського райвідділу міліції з заявою звернувся виконуючий обов`язки наставника монастиря.
Під час оперативно-розшукових дій з`ясувалося, що пізно ввечері двоє друзів, 24 і 27 років, зустрілися в місті, і в пошуку пригод прийшли до монастиря. Ні монастир, ні його територія не охороняються, тому ніхто молодим людям перешкод не чинив. Вони підійшли до сараю, де навіть двері не були замкнені, і знайшли там запаси картоплі, які вирішили викрасти, щоб потім продати.
«Працюючи» всю ніч, грабіжники зуміли вивезти на гужовому транспорті більше половини запасів. Через день в сараї одного з учасників крадіжки правоохоронці знайшли картоплю.
Згідно з ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) чоловікам може загрожувати до шести років позбавлення волі.
*** Софроніївскій монастир (Софронієво-Мовчанська печерська пустинь Різдва Пресвятої Богородиці) - чоловічий монастир Української Православної Церкви, розташований на горі Чудна в селі Нова Слобода Путівльського