При освяченні дзвону, встановленого на території Головного управління МНС у Донецькій області, започатковано звичай дзвонити тричі у дзвін при кожному виїзді на пожежу.
Про це повідомили УНІАН у прес-службі Донецької єпархії Української православної церкви.
У повідомленні зазначається, що днями на території Головного управління МНС у Донецькій області настоятель Свято-Миколаївського храму м. Авдіївки протоієрей Олександр СОРОКІН провів молебень і освятив «Дзвін пожежників і рятувальників Донбасу». Він встановлений у Донецьку прямо у дворі управління, поряд з кованою альтанкою, що з`явилася в квітні цього року і всередині якої знаходиться ікона «Неопалима купина». При освяченні було започатковано звичай - дзвонити тричі в дзвін при кожному виїзді рятувальників на пожежу.
У прес-службі повідомили, що «Дзвін пожежників і рятувальників Донбасу» створив скульптор Віктор ЖУК, який працює на ділянці дзвонів ливарного цеху метпідприємства «Донецьксталь». Вага дзвону - 50 кг, на ньому зображені ікони Господа Вседержителя і Покрова Пресвятої Богородиці, а також є напис «Господи, врятуй і збережи пожежників і рятувальників Донбасу».