Президент Російської Федерації Д.Медведєв підписав Указ «Про відзначення 700-річчя з дня народження преподобного Сергія Радонезького». Основні святкові заходи, присвячені цій даті, пройдуть у 2014 році.

В тексті Указу, опублікованому сьогодні на офіційному сайті Президента Росії, сказано:

«З метою збереження культурних і моральних цінностей, зміцнення духовної єдності російського народу і в зв`язку з 700-річчям від дня народження преподобного Сергія Радонезького, яке виповнюється у 2014 році, постановляю:

Відео дня

1. Провести в 2014 році святкові заходи, присвячені 700-річчю з дня народження преподобного Сергія Радонезького.

2. Уряду Російської Федерації спільно з робочою групою при Президентові Російської Федерації з підготовки до святкування 700-річчя з дня народження преподобного Сергія Радонезького в 2-місячний термін забезпечити розробку та затвердження плану основних заходів з підготовки та проведення святкування 700-річчя з дня народження преподобного Сергія Радонезького .

3. Рекомендувати органам державної влади суб`єктів Російської Федерації та органам місцевого самоврядування взяти участь у підготовці і проведенні святкування 700-річчя з дня народження преподобного Сергія Радонезького».