У листопаді 2011 року виповнюється 955 років із дня народження преподобного Нестора Літописця. Враховуючи історичне значення діяльності першого вітчизняного історика, видатного письменника та мислителя і ченця Києво-Печерської Лаври, Верховна Рада України постановила святкувати день народження преподобного Нестора Літописця на державному рівні.

Про це йдеться в ухваленій сьогодні, 7 вересня, постанові «Про відзначення 955-річчя з дня народження преподобного Нестора Літописця».

Також народні депутати проголосували за постанови «Про відзначення 960-річчя з дня заснування Києво-Печерського монастиря святим Антонієм», «Про відзначення 810-річчя з дня народження першого короля Русі-України Данила Галицького», «Про відзначення 360-річчя з дня народження святителя Іоанна Максимовича, митрополита Тобольського і всього Сибіру» та «Про відзначення 860-річчя з дня народження новгород-сіверського князя Ігоря Святославовича, головного героя давньоруської поеми "Слово о полку Ігоревім"».

Відео дня

Зазначимо, що ці ювілейні дати відзначатимуться цього року.

З дня прийняття постанов у двотижневий термін буде створено організаційні комітети з підготовки та проведення заходів щодо відзначення цих релігійних дат.