Під час розкопок в південно-західній турецькій області Денізлі, в "бавовняній фортеці" Памуккале, археологи виявили могилу святого Пилипа, одного з 12 учнів Ісуса Христа.

Про це повідомив керівник групи італійських археологів професор Франческо Андріа.

За його словами, вчені вели розкопки багато років, щоб знайти гробницю апостола. І ось недавно їм нарешті вдалося виявити могилу серед руїн розташованої в Хієраполис стародавньої церкви.

Відео дня

Облаштування гробниці і письмена на ній, за словами професора, свідчать про те, що в ній похований саме святий апостол Пилип, який визнаний християнським мучеником.

"Відкриття могили одного з 12 апостолів має колосальне значення як для археології, так і для всього християнського світу. Гробниця, яку поки не відкрито, швидше за все, стане важливим пунктом паломництва християн і центром релігійного туризму", - зазначив Франческо Андріа.

Фортеця, де було зроблено відкриття, вважається одним з "див світу". У її термальних джерелах, якщо вірити легендам, купалася сама єгипетська цариця Клеопатра.

Святого Пилипа розіп`яли шкереберть і залишили так вмирати. Згідно з іншою легендою, апостола обезголовили за наказом римського проконсула, а на місці мученицької смерті була встановлена ​​восьмикутна гробниця, де і поховали останки святого Пилипа.

ТСН