25-28 липня в Україні, за традицією, відбудуться урочисті заходи з нагоди дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Русі. У Київ в понеділок, 25 липня, до України приїде Святіший і Блаженніший Католикос-Патріарх всієї Грузії Ілія II, а наступного дня, 26 липня, прибуде Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил.

У середу, 27-го липня Предстоятель Руської Православної Церкви Святіший Патріарх Кирил, Католикос-Патріарх усієї Грузії Ілія ІІ та Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир відслужать урочистий молебень біля пам’ятника Хрестителю Русі на Володимирській гірці. У богослужінні візьмуть участь члени Священного Синоду, собор ієрархів з України та Росії, духовенство.

Дивіться пряму трансляцію святкового богослужіння з Володимирської гірки 27-го липня о 9:25 на телеканалі «Перший національний» та о 10:00 в ефірі телеканалу «Глас».

Відео дня

28-го липня у рамках відзначення Дня Хрещення Русі Святіший Патріарх Кирил очолить у Києво-Печерській Лаврі святкову Божественну літургію. Його Святійшеству співслужитимуть Предстоятелі Української та Грузинської Православних Церков із сонмом церковнослужителів з України, Росії, Грузії та інших країн.

Початок богослужіння на Соборній площі Лаври – о 9-й годині.

За перебігом подій – стежте також в ефірі «Першого національного» та ТК «Глас», а також на сайті Києво-Печерської Лаври.

"Православіє в Україні"