У Севастополі завтра відбудеться урочисте відкриття другої міжнародної патріотичної парусної регати «Морський корпус – міста-герої 2011», яка проходитиме морськими етапами Севастополь - Балаклава - Артек - Севастополь.

Як повідомили УНІАН в оргкомітеті регати, її проводить Фонд підтримки національних проектів і Російський морський корпус, за участю Російської православної церкви і, традиційно, під патронатом Адміністрацій Президентів Росії і України.

За інформацією оргкомітету, «особлива місія заходу - віддання шани пам`яті загиблим морякам і привернення уваги суспільства до славної історії російського флоту».

Відео дня

Ядро учасників складуть яхтсмени з Росії і України. У регаті візьмуть участь понад 17 важких крейсерських яхт і більше 100 учасників у трьох дивізіонах ORC Club, зокрема 5 екіпажів від ВМФ Росії і 5 екіпажів від ВМС України.

Церемонія відкриття припускає, зокрема, шикування рот почесної варти ЧФ РФ і ВМС України на тлі пришвартованих до Графської пристані 7 найбільших яхт і флагмана Російського морського корпусу - 60-футової яхти «Орион».

В оргкомітеті зазначили, що «особливим історичним значенням регати є створення символічного та економічного зв`язку між містами-героями Севастополем і Волгоградом, що прийняли на себе найтяжчий удар у роки Великої війни».

Регата офіційно включена в календар всеросійських змагань, календар змагань Міжнародної парусної федерації (ISAF), календар Парусної федерації Севастополя, План фізичної підготовки і спортивно-масових заходів Ззбройних сил Російської Федерації на 2011 рік.

Закриття регати відбудеться 18 червня в Севастополі парадом яхт-учасниць уподовж шеренги кораблів МВФ України і ЧФ РФ, відданням морських почестей і святковим салютом.