У Тернопільській області під час Всеукраїнської молодіжної прощі до Зарваниці, яка відбудеться 16-17 липня, заборонять продаж алкоголю у селах, через які йтимуть паломники.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі облдержадміністрації, з відповідним проханням до представників влади звернувся єпископ Тернопільсько-Зборівської єпархії Української греко-католицької церкви Василь СЕМЕНЮК під час наради щодо організації прощі.

Він також повідомив, що сільська рада Зарваниці прийняла рішення про мораторій на продаж алкоголю у самому селі, відтак закликав правоохоронців забезпечити виконання даного рішення.

Відео дня

«За попередніми підрахунками, цього року до Зарваниці прибудуть близько 150 тисяч молодих осіб. Також на прощу мають намір приїхати глава УГКЦ Блаженніший Святослав ШЕВЧУК та кардинал з Іспанії», – повідомив В.СЕМЕНЮК.

Голова облдержадмінстарції Валентин ХОПТЯН запевнив, що влада максимально докладе зусиль до організації та проведення прощі на високому рівні.

«Кожен сьогодні чітко знає, хто має забезпечити транспорт, хто - прибирати територію, облаштовувати дороги і врешті-решт поставити відповідні інформаційні біг-борди. Керівників районів, на території яких проходитимуть прочани, зобов’язано зробити все для того, щоб люди мали де зупинитися, переночувати та що поїсти», – повідомив В.ХОПТЯН.

За його словами, цього року у Зарваниці буде облаштовано нові стоянки для транспорту і забезпечено пряму трансляцію прощі з декількох куточків паломницького центру.

Довідка УНІАН. Марійський духовний центр у Зарваниці входить до двадцятки Марійських центрів світу. Щороку на Всеукраїнські прощі сюди приходять до 100 тисів паломників.