У колишньому монастирі св. Урсули у Флоренції знайдені останки, які, ймовірно, належать Лізі Джерардіні дель Джокондо.

Як повідомляє Седмиця.Ru, італійські археологи повідомили про перші успіхи, досягнуті в ході розкопок на території колишнього монастиря св. Урсули у Флоренції, де вони вели пошук останків Лізи Джерардіні дель Джокондо, дружини багатого торговця шовком, що стала моделлю для знаменитої «Мони Лізи» пензля Леонардо да Вінчі. Дослідники виявили череп «жіночих розмірів».

Роботи тепер переходять в лабораторну фазу - зразки ДНК, взяті зі знайденого черепа, необхідно порівняти зі зразками ДНК останків двох дітей, які були виявлені поблизу. Імовірно, це могили дітей Лізи Джерардіні.

Відео дня

Пошуки черепа Мони Лізи ведуться заради відповіді на питання, хто ж все-таки зображений на найзнаменитішій картині Леонардо? За черепом вчені зможуть реконструювати обличчя жінки і відповісти, чи вона була моделлю для картини великого майстра.

Картина "Мона Ліза" Леонардо да Вінчі, була написана художником на початку XVI ст. Незабаром вона разом з Леонардо опинилася на території Франції, де пізніше прикрасила колекцію Лувра.

На думку вчених, Ліза Джерардіні померла в середині XVI ст.