Визначення переможця конкурсу на кращу концепцію відновлення Десятинної церкви у Києві перенесено на три тижні.

28 квітня на своєму засіданні журі розглянуло роботи учасників конкурсу і дійшло висновку, що для визначення найкращої необхідно довивчити запропоновані концепції та роботи більш досконально. У зв’язку з цим прийнято рішення провести друге засідання журі орієнтовно 17 травня, на якому остаточно визначити переможця, повідомила УНІАН прес-секретар  Головного управління містобудування та архітектури КМДА Марина ШАПОВАЛ.

За її інформацією, за результатами розгляду поданих на конкурс заявок і відповідних документів журі розглядає роботи 9 учасників.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у лютому цього року було оголошено бліц-конкурс на визначення кращої містобудівної, культурної, архітектурної та мистецької концепції консервації та сучасної музеєфікації автентичних залишків церкви Богородиці (Десятинної), пам`ятки археології національного значення «Місто Володимира – дитинець стародавнього Києва з фундаментами Десятинної церкви» із створенням архітектурного ансамблю з можливістю екскурсійного відвідування, відправлення релігійних потреб громадян та проведення протокольних заходів.

14 березня у ГУ містобудування та архітектури повідомили, що до участі у конкурсі на визначення кращої концепції відновлення Десятинної церкви долучились 10 професійних творчих колективів. Усім колективам були надані вихідні дані та умови конкурсу. Передбачалось, що роботи журі прийматиме до 25 квітня, а результати конкурсу будуть оголошені та презентовані громадськості 30 квітня.