Щорічно мільйони людей стають свідками Дива. У Велику Суботу, напередодні Воскресіння Христового, молитвами православного Єрусалимського Патріарха Феофіла ІІІ на Гроб Господній сходить Благодатний вогонь.

Побачити Диво Благодатного Вогню прагне кожен християнин, тому з усього світу до Храму Гробу Господнього приходять паломники, аби вмитися його благодатним світлом і отримати Боже Благословення. Очевидці стверджують, що окрім свого дивного походження, цей вогонь перші кілька хвилин не пече, ним вмиваються і несуть до своїх домівок та храмів, його доставляють у найвіддаленіші куточки світу.

Завдяки телеканалу «Інтер» і ви можете стати свідками Дива. Як повідомляє офіційний сайт телеканалу, у храмі Гробу Господнього згасять усі вогні, Патріарх зніме з себе архієрейське облачення і пройде процедуру огляду ― поліцейські ретельно обшукають його, а також Кувуклію, аби впевнитись, що там немає нічого, здатного викликати горіння. В одному лише хітоні Блаженніший Патріарх Феофіл увійде до Кувуклії і, стоячи на колінах, молитиметься про сходження на землю Благодатного вогоню.

Відео дня

Чи почує його Всевишній? Чи дасть свою милість і цього року? Чи зійде Благодатний вогонь?

23 квітня о 14.25 дивіться на телеканалі «Інтер» сходження Благодатного вогню.

А недільного ранку, 24 квітня, на Великдень, подивитися на це священне дійство можна у повторі о 06:10.