На Великодні свята, 23-24 квітня, охорону правопорядку в Україні забезпечуватимуть понад 33 тис. працівників міліції та 4,5 тис. військовослужбовців Внутрішніх військ МВС України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив перший заступник начальника Департаменту громадської безпеки МВС України Сергій ПОГОТОВ.

За його словами, святкові Богослужіння відбудуться у 20 тис. культових спорудах.

Відео дня

У зв’язку з тим, що в цьому році Великдень святкують одночасно православні і католики, очікується, що у Богослужіннях братимуть участь понад 12 млн. осіб.

Для координації дій з охорони громадського порядку у період з 23 до 27 квітня, а також з 30 квітня до 3 травня розгорнуто цілодобову роботу оперативних штабів у складі Міністерства внутрішніх справ, регіональних та місцевих органів внутрішніх справ.

За даними МВС, найчисельніші Богослужіння відбуватимуться у Львівській, Дніпропетровській, Тернопільській областях, а також у всіх 104 церковних спорудах столиці.

Для максимального забезпечення охорони правопорядку наряди міліції, особливо у вечірній час, будуть наближені до місць святкових заходів, залізничних вокзалів, автостанцій тощо.

Крім того, особлива увага працівників міліції приділятиметься охороні порядку біля 188 церковних споруд, які використовуються почергово представниками різних церков для того, щоб уникнути будь-яких конфліктів на міжконфесійному ґрунті.

Також він повідомив, що охорону громадського порядку в поминальні дні, які цього року будуть з 30 квітня по 9 травня, забезпечуватимуть 25 тис. працівників міліції та 4,5 тис. військовослужбовців Внутрішніх військ МВС.

За його словами, очікується, що поминальні заходи відбуватимуться у понад 20 тис. населених пунктах України на майже 26 тис. кладовищах.

На сільських кладовищах охорону правопорядку здійснюватимуть дільничні інспектори міліції спільно з представниками сільських і селищних рад та громадськими помічниками дільничних.