Залишився один тиждень Великого Посту: наступний за ним - Страсний - це той тиждень, до якого ми так довго готувалися, і який буде присвячений спогаду про Хресну дорогу Спасителя до Голгофи і Воскресінню.

Піст як завжди пролітає непомітно, тому перед його завершенням потрібно зупинитися і вирватися з потоку суєти, який поглинає наші сили і забирає час, щоб встигнути виконати хоча б частину з того, що ми планували. У ці останні дні посту потрібно мобілізуватися. Список справ, які потрібно завершити постом може бути, наприклад, таким.

1. Старанно помолитися, щоб Господь дав побачити свої гріхи, підготуватися до докладної сповіді і просити духівника знайти час її прийняти.

Відео дня

2. Сходити на Літургію Передосвячених Дарів, яка служиться в середу і п`ятницю, і причаститися на ній.

3. Почати читати ранкове і вечірнє молитовне правило повністю або хоча б трохи розширити своє молитовне правило. Або постановити молитися з більшою увагою, ніж зазвичай.

4. Прочитати хоча б одне Євангеліє. У Великий Піст віруючі намагаються прочитувати всі чотири Євангелія, але якщо не вийшло, то хоча б одне потрібно встигнути перечитати.

5. Доробити невідкладні справи, які ми відкладали і відкладали, щоб звільнити Великий Четвер і Велику П`ятницю на Страсній седмиці.

6. Відвідати родичів і приділити увагу домашнім - хоча б просто без поспіху і з любов`ю поспілкуватися з ними і вислухати їх.

7. Виконати одну давню обіцянку - прибити чи то картину до стіни, чи то розібрати завали в шафі чи щось інше, що обіцяєш багато тижнів і відкладаєш.

8. Обмежити своє інтернет-спілкування - силою волі, або спеціальними програмами, контролюючими час на певному сайті - мінімізувати хоча б на ці два тижні своє перебування в соціальних мережах.

9. Попросити вибачення і примиритися з тими, кого образив давно або нещодавно.

10. Взяти участь в якій-небудь справі милосердя - хоча б посильною сумою або часом - головне - зробити перший крок до того, кому погано, і хто потребує нашої допомоги.

Протоієрей Олександр Ільяшенко, Blagovest-info